ГІСТОСТЕРЕОМЕТРИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА АНТРАЦИКЛІНОВОЇ КАРДІОМІОПАТІЇ ТА ПРИ ЇЇ КОРЕКЦІЇ - Ваврух, П. О. (Вісник наукових досліджень, 2013)
В експерименті на білих щурах встановлено, що для антрациклінової кардіоміопатії, спричиненої введенням циклофосфану, характерний замісний фізроз, а при спільному введенні циклофосфану та карболайну спостерігається запобігання карболайном значного впливу цитостатика на міокард.