СТРУКТУРНІ ЗМІНИ ЛЕГЕНЕВОЇ ТКАНИНИ У ДИНАМІЦІ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ КРАНІОСКЕЛЕТНОЇ ТРАВМИ ТА ЇЇ КОРЕКЦІЇ ФЕТАЛЬНИМИ НЕРВОВИМИ КЛІТИНАМИ - Борис, Р. М.; Дацко, Т. В. (Вісник наукових досліджень, 2013)
При експериментальній краніоскелетній травмі відзначаються виражені структурні зміни в легеневій тканині, що проявляються гострими порушеннями кровообігу, альтеративно-дистрофічними змінами альвеолярного епітелію, з перевагою на 14 добу експерименту. Введення суспензії кріоконсервованих фетальних нервових клітин потенціює адаптаційні механізми і частково покращує структурну організацію легеневої тканини за рахунок зменшення гострого порушення кровообігу і лімфо-гістіоцитарної інфільтрації строми органа.