ТИПИ ГЕМОДИНАМІКИ І ФАЗОВИЙ АНАЛІЗ СЕРЦЕВОГО ЦИКЛУ В МОЛОДИХ ОСІБ З ПІДВИЩЕНИМ І НОРМАЛЬНИМ АРТЕРІАЛЬНИМ ТИСКОМ ПРИ РІЗНИХ ТИПАХ ПОГОДИ - Вадзюк, С. Н.; Каграманян, А. Л. (Вісник наукових досліджень, 2013)
За допомогою грудної реографії проведено фазовий аналіз серцевого циклу та визначення типів гемодинаміки у молодих осіб з нормальним і підвищеним артеріальним тиском при І і ІІІ типах погоди. Встановлено, що при ІІІ типі погоди в обстежених з підвищеним АТ статистично вірогідно подовжується тривалість механічної систоли та збільшується кількість випадків формування гіпокінетичного типу кровообігу.