РОЛЬ УЛЬТРАЗВУКОВОГО ДОСЛІДЖЕННЯ ГОРТАНІ ДЛЯ ПРОГНОЗУВАННЯ СКЛАДНОЇ ІНТУБАЦІЇ ТРАХЕЇ - Ціома, В. А.; Буднюк, О. О.; Малютенко, О. Ю. (Вісник наукових досліджень, 2015)
Метою дослідження було вивчення ефективності ультразвукового дослідження гортані для прогнозування складної інтубації трахеї у вагітних. Проведено аналіз 40 ультразвукових досліджень гортані та інтубацій трахеї. При ультразвуковому дослідженні розраховували переднадгортанну дистанцію, дистанцію між надгортанником і голосовими зв’язками, дистанцію між голосовими зв’язками і розраховувався спеціальний індекс. Доведено, що за допомогою ультразвукового дослідження гортані можна безпосередньо визначити ступінь тяжкості ларингоскопічної картини за Кормаком – Ліхеном.