ОСОБЛИВОСТІ НАДАННЯ ЕКСТРЕНОЇ ДОГОСПІТАЛЬНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТРАВМОВАНИМ ПОТЕРПІЛИМ ІЗ КАТЕГОРІЇ “ЗАВАНТАЖУЙ ТА ВЕЗИ” - Ляхович, Р. М.; Кіцак, Я. М.; Яштук, К. Г. (Вісник наукових досліджень, 2015)
Досліджено особливості проведення медичного сортування, діагностики, первинного,вторинного обстеження та надання екстреної медичної допомоги травмованим потерпілим з категорії “завантажуй та вези”. Встановлено, що в абсолютній більшості випадків на дооспітальному етапі необхідне проведення швидкого первинного обстеження на тлі надання невідкладних лікувальних заходів із подальшою терміновою госпіталізацією потерпілих у стаціонар. Вторинне обстеження, яке має на меті виключення інших ушкоджень при цьому, як правило, здійснюється в салоні автомобіля під час транспортування в лікувальну установу.