СМЕРТНІСТЬ ВІД СЕРЦЕВО-СУДИННИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ЯК ДЕРЖАВНА ПРОБЛЕМА - Теренда, Н. О. (Вісник наукових досліджень, 2015)
У статті наведено дані про стан здоров’я населення України і, зокрема, про рівень смертності, яка завжди була найбільш чутливим індикатором соціально-економічних умов життя і стану охорони здоров’я. Розглянуто динаміку смертності від серцево-судинної патології як провідної причини у структурі загальної смертності в Україні, проаналізовано причини та зроблено порівняльний аналіз із Європейським регіоном.