ВІДДАЛЕНІ КЛІНІЧНІ РЕЗУЛЬТАТИ КОМПЛЕКСНОГО ЛІКУВАННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ ПАРОДОНТА У ХВОРИХ НА ТЛІ СПЕЦИФІЧНОЇ ПАТОЛОГІЇ ОРГАНІВ ДИХАННЯ - Скалат, А. П. (Вісник наукових досліджень, 2015)
Віддалені результати комплексного лікування та профілактики захворювань пародонта у хворих на вперше діагностований туберкульоз (ВДТБ) легень свідчать про високу ефективність застосування місцево комбінації ліків у поєднанні із загальним впливом специфічної АМБТ на організм. Таким чином, результати клінічних, лабораторних досліджень вказують на особливості розвитку та перебігу патологічного процесу в тканинах пародонта у хворих на ВДТБ легень. Опрацьована та запропонована схема комплексу заходів місцевої дії і препаратів, які впливають на різні ланки хвороби. Терапевтична ефективність запропонованого лікування підтверджена результатами клініко-лабораторних досліджень у найближчі та віддалені терміни.