ДЕЯКІ ОСОБЛИВОСТІ ГОСТРОГО ПЕРІОДУ АТЕРОТРОМБОТИЧНОГО ІШЕМІЧНОГО ІНСУЛЬТУ - Сохор, Н. Р. (Вісник наукових досліджень, 2015)
Обстежено 119 хворих у гострому періоді атеротромботичного ішемічного інсульту (АТІ). Встановлено, що для АТІ характерні середньої тяжкості та тяжкі інсульти, переважання середніх та великих за розміром вогнищ, наявність передвісників у вигляді ТІА (20,2 %), повторних цереброваскулярних подій у гострому періоді (9,2 %) та раннього неврологічного погіршання (РНП). На тяжкість АТІ впливали: розмір вогнища, вік хворих, ступінь порушення свідомості, наявність в анамнезі транзиторної ішемічної атаки (ТІА), рівень глюкози в крові. РНП при АТІ перебувало у достовірному кореляційному зв’язку з рівнем САТ в дебюті інсульту та наявністю ТІА в анамнезі.