ЕФЕКТИВНІСТЬ І БЕЗПЕЧНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ КЕРОВАНОЇ ОВАРІАЛЬНОЇ ГІПЕРСТИМУЛЯЦІЇ У ЛІКУВАННІ БЕЗПЛІДДЯ - Яцишин, Н. Г. (Вісник наукових досліджень, 2015)
У дослідженні проведено ретроспективний аналіз показників екстракорпорального заплідненя у 137 жінок з використанням протоколу керованої оваріальної гіперстимуляціі із призначенням препаратів антагоністів гонадотропін рилізінг гормонів. Протокол з використанням ант–ГтРГ потребує застосування меншої дози гонадотропінів при одинаковій результативності циклів ЕКЗ, що є більш економним і комплаєнтно до пацієнток. Дана схема лікування не викликає побічної дії, зв’язаної із симптомами недостатності естрогенів. Ризик розвитку синдрому гіперстимуляції яєчників нижчий при схемі із застосуванням препаратів антагоністів гонадотропін рилізінг гормонів, в зв’язку з більш короткою стимуляцією, меншою кількістю фолікулів, а також більш низьким рівнем естрадіолу перед введенням хоріонічного гонадотропіну.