ВІДДАЛЕННІ РЕЗУЛЬТАТИ ЛАПАРОСКОПІЧНИХ ТА РЕТРОПЕРИТОНЕОСКОПІЧНИХ ОПЕРАЦІЙНИХ ВТРУЧАНЬ З ПРИВОДУ КІСТ НИРОК - Підмурняк, О. О. (Вісник наукових досліджень, 2015)
У статті наведено віддалені результати власного досвіду виконання лапароскопічних та ретроперитонеоскопічних операційних втручань при кістах нирок порівняно з даними відкритих урологічних операцій. Описано методику виконання ендовідеохірургічних операцій з використанням лапароскопічного та ретроперитонеоскопічного доступів. Показано клінічні переваги малоінвазивних методик.