ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ АВТОМАТИЧНИХ ЗОВНІШНІХ ДЕФІБРИЛЯТОРІВ У ГРОМАДСЬКИХ МІСЦЯХ ТЕРНОПОЛЯ – ЕФЕКТИВНИЙ ЕЛЕМЕНТ НАДАННЯ ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПРИ РАПТОВІЙ ЗУПИНЦІ КРОВООБІГУ - Ляхович, Р. М. (Вісник наукових досліджень, 2015)
У статті проведений аналіз догоспітальної летальності при раптовій кардіальній смерті. Висвітлені часові рамки та якість проводимих реанімаційних заходів. Зроблений акцент на залученні прогресивного, ефективного та доступного методу базової домедичної реанімаційної допомоги – автоматичного зовнішнього дефібрилятора.