РОЗВИТОК МОЛЕКУЛЯРНОЇ ГЕНЕТИКИ В СПОРТІ: ПРОГНОЗИ І ПЕРСПЕКТИВИ - М., Малахова С. (Вісник наукових досліджень, 2015)
У статті розглянуто питання впливу розвитку молекулярної генетики на професійні досягнення спортсменів. З одного боку, безумовно, визначення генів, які відповідають за певні фізичні якості майбутнього спортсмена, дозволяє провести ранній і своєчасний відбір. Така тактика призведе до гарантовано високих результатів у майбутньому. Але, з іншого боку, молекулярна генетика може стимулювати штучне підвищення фізичних якостей за рахунок генного допінгу, що вкрай небажано для здоров’я спортсмена.