Морфометричні зміни нейроцитів са1 поля гіпокампа в динаміці після термічної травми - Литвинюк, С. О (Вісник наукових досліджень, 2015)
МОРФОМЕТРИЧНІ ЗМІНИ НЕЙРОЦИТІВ СА1 ПОЛЯ ГІПОКАМПА В ДИНАМІЦІ ПІСЛЯ ТЕРМІЧНОЇ ТРАВМИ - В експерименті на білих лабораторних щурах проведено морфометричні дослідження нейроцитів СА1 поля гіпокампа після тяжкої термічної травми. Встановлено, що глибокі опіки викликають значне зменшення чисельної щільності нейроцитів, зростання кількості різко гіпо- та гіперхромних клітин, ступінь ураження яких залежить від терміну експерименту. МОРФОМЕТРИЧЕСКИЕ ИЗМЕНЕНИЯ НЕЙРОНОВ СА1 ПОЛЯ ГИППОКАМПА В ДИНАМИКЕ ПОСЛЕ ТЕРМИЧЕСКОЙ ТРАВМЫ - В эксперименте на белых лабораторных крысах проведены морфометрические исследования нейроцитов СА1 поля гиппокампа после тяжелой термической травмы. Установлено, что глубокие ожоги вызывают значительное уменьшение численной плотности нейронов, увеличение количества резко гипо- и гиперхромных клеток, степень поражения которых зависит от срока эксперимента. MORPHOMETRIC CHANGES OF NEUROCYTES OF HIPPOCAMPUS FIELD CA1 IN THE DYNAMIC AFTER THERMAL TRAUMA - In the experiment on white laboratory rats morphometric study of neurocytes of hippocampus field CA1 was performed after severe thermal trauma. It was established that deep burns cause a significant decrease of the numerical density of neurocytes, increase the number of hypo- and hyperchromic cells, the degree of damage depends on the term of the experiment. Ключові слова: гіпокамп, морфометричні зміни, термічна травма. Ключевые слова: гиппокамп, морфометрические изменения, термическая травма. Key words: hippocampus, morphometric changes, thermal trauma.