Зміни діастолічної функції лівого шлуночка та кисневого забезпечення нижніх кінцівок при коморбідних станах - Балабан, А. І; Ярема, Н. І; Коцюба, О. І (Вісник наукових досліджень, 2015)
ЗМІНИ ДІАСТОЛІЧНОЇ ФУНКЦІЇ ЛІВОГО ШЛУНОЧКА ТА КИСНЕВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НИЖНІХ КІНЦІВОК ПРИ КОМОРБІДНИХ СТАНАХ - Представлено результати особливостей змін діастолічної функції лівого шлуночка і показників оксигенації артеріальної та венозної крові у хворих на ІХС: стабільну стенокардію напруження із супутнім цукровим діабетом 2 типу. Відмічено виражену діастолічну дисфункцію лівого шлуночка та зниження показників оксигенації артеріальної та венозної крові при наявності супутнього цукрового діабету 2 типу. ИЗМЕНЕНИЯ ДИАСТОЛИЧЕСКОЙ ФУНКЦИИ ЛЕВОГО ЖЕЛУДОЧКА И КИСЛОРОДНОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ НИЖНИХ КОНЕЧНОСТЕЙ ПРИ КОМОРБИДНЫХ СОСТОЯНИЯХ -Представлены результаты особенностей изменений диастолической функции левого желудочка и показателей оксигенации артериальной и венозной крови у больных ИБС: стабильную стенокардию напряжения с сопутствующим сахарным диабетом 2 типа. Отмечено выраженную диастолическую дисфункцию левого желудочка и снижение показателей оксигенации артериальной и венозной крови при наличии сопутствующего сахарного диабета 2 типа. VIOLATION OF LEFT VENTRICULAR DIASTOLIC FUNCTION AND OXYGEN SUPPLY OF THE LOWER EXTREMITIES AT COMORBID CONDITIONS - The results of the peculiarities of changes of diastolic left ventricular function and oxygenation indices of arterial and venous blood in patients with coronary heart disease: stable angina pectoris with concomitant diabetes mellitus type 2 was shown. Marked a pronounced left ventricular diastolic dysfunction and decrease oxygenation of arterial and venous blood in the presence of concomitant diabetes mellitus type 2. Ключові слова: діастолічна дисфункція лівого шлуночка, стенокардія напруження, цукровий діабет 2 типу, сатурація артеріальної та венозної крові, натрійуретич- ний пептид. Ключевые слова: диастолическая дисфункция левого желудочка, стенокардия напряжения, сахарный диабет 2 типа, сатурация артериальной и венозной крови, натрийуретический пептид. Key words: left ventricular diastolic function, angina pectoris, diabetes mellitus type 2, saturation of arterial and venous blood, natriuretic peptide.