Основні патогенетичні підходи до профілактики та лікування запальних захворювань пародонта - Демкович, А. Є.; Бондаренко, Ю. І (Вісник наукових досліджень, 2015)
ОСНОВНІ ПАТОГЕНЕТИЧНІ ПІДХОДИ ДО ПРОФІЛАКТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ ЗАПАЛЬНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ПАРОДОНТА - Узагальнено літературні дані щодо відомих методів та засобів профілактики та лікування запальних захворювань пародон- та, спрямованих на покращення або збереження мікробіоце- нозу ротової порожнини, регулювання активності запального процесу, метаболічних, репаративних та регенеративних процесів у тканинах, засобів із склерозуючими властивостями. ОСНОВНЫЕ ПАТОГЕНЕТИЧЕСКИЕ ПОДХОДЫ К ПРОФИЛАКТИКЕ И ЛЕЧЕНИЮ ВОСПАЛИТЕЛЬНЫХ ЗАБОЛЕВАНИЙ ПАРОДОНТА - Обобщены литературные данные, которые касаются известных методов и способов профилактики и лечения воспалительных заболеваний пародонта, направленных на улучшение или сохранение микробиоценоза ротовой полости, регуляции воспалительного процесса, метаболических, репаративных и регенераторных процессов в тканях, средств со склерозирующими свойствами. MAIN PATHOGENETIC APPROACHES FOR PREVENTION AND TREATMENT OF INFLAMMATORY PARODONTIUM DISEASES - OverView lïterature wïth methods and means of prévention and treatment of inflammatory parodontium diseases approached to improvement or maintain microbiocoenose in mouth cavity, regulation of inflammatory process, methabolic, reparative and regeneratory processes in tissue, drugs with sclerotic effects. Ключові слова: пародонтит, мікрофлора, запалення, патогенетичне лікування. Ключевые слова: пародонтит, микрофлора, воспаление, патогенетическое лечение. Key words: periodontitis, microflora, inflammation, pathogenetic treatment.