КОРЕКЦІЯ ПСИХОЛОГІЧНОГО СТАНУ ТА ЗНИЖЕННЯ БОЛЮ У ХВОРИХ ІЗ ДИСКОГЕННИМИ ДОРСОПАТІЯМИ ЗА ДОПОМОГОЮ БІНАУРАЛЬНОЇ ТЕРАПІЇ ТА ФОТОСТИМУЛЯЦІЇ - Chukhraiev, M. V.; Drevytska, O. O.; Danilova, O. O.; Levkovska, V. I. (Вісник наукових досліджень, 2017)
У даний час біль у спині широко поширений, а в розвинених країнах, за даними експертів ВООЗ, досягнув розмірів неінфекційної епідемії, що в більшості випадків пов’язано зі зростаючими навантаженнями на людину. Відмінна риса цих захворювань і станів – ураження хребетного стовпа разом із прилеглими анатомічними структурами – зв’язками, нервовими волокнами, м’язами, кровоносними судинами з розвитком відповідної симптоматики. Висока інвалідизація осіб працездатного віку внаслідок порушення повноцінної роботи опорно-рухового апарату є проблемою дуже актуальною.