ВПЛИВ СИНДРОМУ ОБСТРУКТИВНОГО АПНОЕ-ГІПОПНОЕ СНУ НА СТАН ГЕМОДИНАМІКИ У ПАЦІЄНТІВ З АЛІМЕНТАРНО-КОНСТИТУЦІЙНИМ ОЖИРІННЯМ - Radetska, L. V. (Вісник наукових досліджень, 2017)
У статті представлено результати вивчення впливу синдрому обструктивного апное-гіпопное сну на показники гемодинаміки у пацієнтів з аліментарно-конституційним ожирінням. Проведені дослідження дозволяють констатувати, що навіть при відсутності клінічних проявів, пацієнти з ІІ та ІІІ ступенями аліментарно-конституційного ожиріння потребують проведення комплексного обстеження, яке включає ехокардіографію, проведення добового моніторингу артеріального тиску та ЕКГ, а також розширеного нічного кардіореспіраторного дослідження.