КЛІНІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕБІГУ ХВОРОБИ У ПАЦІЄНТІВ ІЗ МУЛЬТИФОКАЛЬНОЮ ВИСОКОДИФЕРЕНЦІЙОВАНОЮ ТИРЕОЇДНОЮ КАРЦИНОМОЮ - Kobrynska, N. Ya. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Проведено порівняльний аналіз моно- та мультифокальних високодиференційованих тиреоїдних карцином. Усього проаналізовано 2904 хворих на рак щитоподібної залози, з них 693 із мультифокальною і 2211 з монофокальною карциномою. У результаті проведеного аналізу встановлено, що у пацієнтів із мультифокальною високодиференційованою тиреоїдиною карциномою, порівняно з хворими на монофокальну високодиференційовану карциному, значно рідше зустрічається фолікулярний тип пухлини. У них частіше реєструються неінкапсульовані пухлинні утворення та множинні первинні вогнища в щитоподібній залозі, а також відмічаються рецидиви хвороби, що зумовлювало частіші проведення повторних операційних втручань.