ПСИХОЛОГІЧНІ АКЦЕНТУАЦІЇ У ХВОРИХ ІЗ МЕТАБОЛІЧНИМ СИНДРОМОМ ТА ОЖИРІННЯМ - Mylytsia, K. M. (Вісник наукових досліджень, 2016)
У роботі відтворено психологічний портрет пацієнтів із метаболічним синдромом та ожирінням на підставі анкетування 212 хворих за коротким опитувальником ВOОЗ для оцінки якості життя (WHOQOL – BREF) методикою Айзенка. Виявлено, що в міру прогресування ожиріння, розвиваються психоемоційні девіації, вираження порушень фізичного стану, знижується якість життя, що особливо демонструється при тяжких ступенях ожиріння, та потребує негайного та ефективного медичного втручання.