АВТОМАТИЗОВАНЕ РОБОЧЕ МІСЦЕ ДИТЯЧОГО ЛІКАРЯ-НЕВРОЛОГА ПЕРИНАТАЛЬНОГО ЦЕНТРУ - Zlepko, S. M.; Lepʹokhina, H. S.; Azarkhov, O. YU. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Запропоновано автоматизоване робоче місце дитячого лікаря-невролога, яке побудовано за двоконтурною схемою, відповідно до якої перший або внутрішній контур – це контур лікаря-невролога, а другий – зовнішній контур забезпечує лікарів-учасників консиліуму інформаційною підтримкою для прийняття остаточного рішення щодо діагнозу і схеми лікування пацієнтів. В основі такого підходу знаходиться класифікація АР Мів за критерієм функціонального призначення, запропонована проф. С. А. Гаспаряном, і є однією із найбільш використовуваних при проектуванні АР Мів. Підтвердженням даної тези є результати оцінювання за критеріями функціональної повноти, призначенням технічних характеристик і структурної організації, подібних до АР М дитячого невролога,апаратно-програмних комплексів лікаря-реаніматолога, невролога-електрофізіолога, телемедичного АР Ма.