ОСОБЛИВОСТІ МОРФОЛОГІЧНИХ ЗМІН ТЕРМІЧНОГО УРАЖЕННЯ СЛИЗОВОЇ ОБОЛОНКИ ПОРОЖНИНИ РОТА ЩУРІВ ПРИ ЗАСТОСУВАННІ ГЕЛЮ НА ОСНОВІ ДЕКСПАНТЕНОЛУ ТА МІРАМІСТИНУ - Doroshenko, O. M.; Volosovets, T. M.; Doroshenko, M. V. (Вісник наукових досліджень, 2016)
У пацієнтів із частковими і повними дефектами зубних рядів при користуванні знімними ортопедичними конструкціями нерідко виникають запально-деструктивні ураження слизової оболонки протезного ложа, що призводить до порушення адаптації до протезів та навіть – до відмови від користування ними. Метою було вивчити лікувальну дію гелю на основі декспантенолу та мірамістину на експериментальній моделі термічного ушкодження слизової оболонки ротової порожнини щурів. Застосування гелю на основі декспантенолу та мірамістину виявляє позитивну лікувальну дію при запально-деструктивних ураженнях слизової оболонки ротової порожнини і може бути рекомендований для використання у пацієнтів під час адаптації до знімних видів ортопедичних конструкцій із метою профілактики можливих ускладнень.