КІЛЬКІСНА МОРФОЛОГІЧНА ОЦІНКА ВІКОВИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ РЕМОДЕЛЮВАННЯ ВИВІДНИХ ПРОТОК ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ В УМОВАХ ЛЕГЕНЕВОЇ АРТЕРІАЛЬНОЇ ГІПЕРТЕНЗІЇ - Mokra, A. P. (Вісник наукових досліджень, 2016)
У статті представлено результати морфометричного аналізу вивідних проток підшлункової залози різних вікових груп тварин та результати їхнього ремоделювання при моделюванні легеневої артеріальної гіпертензії. Встановлено, що більш вираженими процеси структурної перебудови внутрішньочасточкових та міжчасточкових вивідних проток розвиваються у старих тварин.