ВПЛИВ ЕНДОТОКСИКОЗУ НА ПРОЯВИ ГІПОКСІЇ ПРИ ЛІКУВАННІ ХВОРИХ ХІРУРГІЧНОГО ПРОФІЛЮ НА СУПУТНІ ХРОНІЧНІ ОБСТРУКТИВНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ЛЕГЕНЬ - Slobodyan, V. V.; Oliynyk, O. V. (Вісник наукових досліджень, 2016)
У статті проаналізовано прояви і ступінь різних видів гіпоксії у хворих на хронічні обструктивні захворювання легень залежно від ознак ендотоксикозу. Було проведено клінічне дослідження у 30 пацієнтів хірургічного відділення із супутніми хронічними обструктивними захворюваннями легень. Встановлено, що у хворих на ХОЗЛ виявляється гемічна гіпоксія, зумовлена інактивацією гемоглобіну внаслідок ендогенної інтоксикації. Досліджено позитивну роль дезінтоксикаційної терапії при лікуванні даного виду гіпоксії.