ЕФЕКТИВНІСТЬ ВПЛИВУ ВНУТРІШНЬОШЛУНКОВОЇ ОКСИГЕНОТЕРАПІЇ У КОМБІНАЦІЇ З ТІОТРИАЗОЛІНОМ НА СТАН ЖОВЧОУТВОРЮВАЛЬНОЇ ТА ЖОВЧОВИДІЛЬНОЇ ФУНКЦІЙ ПЕЧІНКИ НА ТЛІ ГОСТРОГО ТОКСИЧНОГО ГЕПАТИТУ - Ляхович, Р. М. (Вісник наукових досліджень, 2013)
В умовах змодельованого гострого тетрахлорметанового гепатиту досліджено ефективність поєднаного застосування тривалої внутрішньошлункової оксигенації та метаболічної терапії тіотриазоліном на стан жовчоутворювальної та жовчовидільної функції печінки. Доведено, що введення молекулярного кисню у шлунок через 24 год після інтоксикації тетрахлорметаном з об’ємною швидкістю 0,1 мл·кг-1·хв-1 та тіотриазоліну у вигляді 2,5 % розчину в дозі 9,07 мг∙кг-1 протягом 8 год упродовж 7 діб істотно покращує утворення холатів у жовчі, порівняно із групами некорегованих тварин та тварин, яким проводили монооксигенотерапію та одноосібне введення тіотриазоліну, сприяє нормалізації усіх досліджуваних показників, у тому числі жовчовидільної функції печінки.