ДИНАМІКА ЗМІН СУБПОПУЛЯЦІЙНОГО СКЛАДУ ІМУНОКОМПЕТЕНТНИХ КЛІТИН ПЕРИФЕРИЧНОЇ КРОВІ ХВОРИХ З ЗОВНІШНІМ ГЕНІТАЛЬНИМ ЕНДОМЕТРІОЗОМ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ЛІКУВАННЯ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ НИЗЬКОМОЛЕКУЛЯРНОГО МЕТАБОЛІЧНОГО ІМУНОМОДУЛЯТОРА - Маланчук, Л. М.; Краснянська, Л. О. (Вісник наукових досліджень, 2013)
В результаті обстеження 52 пацієнток із зовнішнім генітальним ендометріозом виявлено, що проведення комплексного лікування із застосуванням низькомолекулярного метаболічного імуномодулятора 5-аміно-1,2,3,4-тетрагідрофталазин-1,4-діону натрієвої солі забезпечує збільшення відносної концентрації Т-хелперів (CD4-клітин), В-лімфоцитів (CD22) і натуральних кілерів (CD16) та нормалізує імунорегуляторний індекс.