ДІАГНОСТИКА ХРОНІЧНОГО ЕНДОМЕТРИТУ В ЖІНОК - Козловський, І. В. (Вісник наукових досліджень, 2013)
У статті наведено дані оцінки ефективності та інформативності клінічних, інструментальних та морфологічних методів діагностики хронічного ендометриту в жінок. Обстежено 70 пацієнток із патологією ендометрія. Всім жінкам проведено ехографію, гістероскопію, гістологічне дослідження ендометрія. Доведено, що комплексний підхід дозволяє покращити верифікацію діагнозу хронічного ендометриту та є необхідність в розробці нових методів діагностики хронічного запального процесу слизової матки.