ОДНОПОРТОВІ ЛАПАРОСКОПІЧНІ ХІРУРГІЧНІ ВТРУЧАННЯ ПРИ УРГЕНТНИХ ГІНЕКОЛОГІЧНИХ СТАНАХ - Запорожан, В. М.; Іоффе, О. Ю.; Євдокимова, В. В.; Попов, Є. В.; Тарасюк, Т. В.; Стеценко, О. П.; Гадюченко, О. П.; Нігуца, І. П. (Вісник наукових досліджень, 2013)
При аналізі загальносоматичного та психоемоційного стану всіх пацієнток із ургентними гінекологічними захворюваннями, прооперованих за допомогою однопортового лапароендоскопічного хірургічного втручання, у раньому та віддаленому післяопераціоних періодах не було зафіксовано ускладнень, усіх хворих виписано зі стаціонару на 3 добу з нормальними показниками загальноклінічних методів дослідження, а через один тиждень їм було видалено внутрішньошкірний шов, що, у свою чергу, підтверджувалося добрим косметичним ефектом з боку ділянки дефекту шкіри, що прискорювало повернення пацієнток до звичайного способу життя.