ПРЕДИКТОРИ РОЗВИТКУ ЗМІН СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СТАНУ КІСТКОВОЇ ТКАНИНИ У ХВОРИХ НА ХРОНІЧНИЙ ГАСТРОДУОДЕНІТ В ПОЄДНАННІ З ХРОНІЧНИМ ПАНКРЕАТИТОМ - Бойко, Т. В.; Лихацька, Г. В. (Вісник наукових досліджень, 2016)
У 44 хворих на хроічний гастродуоденіт в поєнданні з хронічним панкреатитом вичали предиктори розвитку змін кісткової тканини. Встановлено, що глибина змін мінеральної щільності кісткової тканини. Встановлено, що глибина змін кісткової тканини залежить від віку хворих, наявності менопаузи у жінок і тривалості захворювання.