Методологічні підходи до визначення вмісту наночастинок свинцю в аерозолях - Кашуба, М. О.; Крицький, Т. І.; Крицька, Г. А. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Запропоновано нові методологічні підходи до відбору наночастинок з досліджуваних аерозолів. В основу запропонованого рішення покладено здатність аерозолів, при їх змішуванні з парами рідини і наступному охолодженні, створювати ядра конденсації, що призводять до утворення колоїдного розчину. Проведена оцінка здатності наночасток протистояти агрегації при внесенні до суспензію стабілізаторів.