Можливості антибактеріальної терапії гострого середнього отиту - Яшан, О. І.; Хоружий, І. В. (Вісник наукових досліджень, 2013)
Гострий середній отит є однією з частих патологій людського організму і розвивається у більшості випадків тоді, коли інфекція потрапляє в порожнину середнього вуха через слухову трубу. Збудниками захворювання може бути як бактеріальна, так і вірусна інфекція, або їх поєднання. Антибактеріальну терапію переважно призначають емпірично, оскільки часу на отримання результатів бакпосіву немає. Препаратом стартової терапії гострого середнього отиту може бути “Флемоклав солютаб”, оскільки має широкий спектр антимікробної активності й добре переноситься хворими.