Особливості клініки, діагностики та принципів лікування дистрофічно-запальних захворювань скронево-нижньощелепних суглобів - Одрехівська, І. А.; Черкашин, С. І. (Вісник наукових досліджень, 2013)
У статті представлено морфофункціональний аналіз елементів скронево-нижньощелепних суглобів (СНЩС) при захворюванні на артрозо-артрит. Встановлено наявність грубих дегенеративних та запальних процесів у всіх елементах суглоба і залежність виникнення даної патології від віку, статі, соціальних чинників та перенесених супутніх захворювань. Визначено особливості діагностики та принципів лікування дистрофічно-запальних захворювань СНЩС.