Фактори ризику паразитарних інвазій у дітей із хронічними захво-рюваннями травної системи - Лобода, В. Ф.; Глушко, К. Т. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Мета роботи – вивчити поширеність паразитозів серед дітей із захворюваннями органів травлення, їх частоту в анамнезі і наявність факторів ризику виникнення гельмінтозів. Обстежено 75 дітей із відповідною патологією: загальноклінічне і соціометричне обстеження, визначення вмісту Ig G. У 73,3 % обстежених виявлено супутні паразитози. Найпоширенішим виявився тканинний гельмінтоз – токсокароз (50,9 %). Виявлено низький рівень санітарно-гігієнічного виховання обстежених дітей.