НЕРВОВО-ПСИХІЧНІ РОЗЛАДИ У ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ - П'ятночка, І. Т.; Корнага, С. І.; П'ятночка, В. І. (Вісник наукових досліджень, 2013)
У статті наведено дані про частоту і характер нервово-психічних розладів у хворих на вперше діагностований інфільтративний туберкульоз легень. Своєчасне виявлення цих розладів і адекватна, передусім психологічна їх корекція, дозволяє досягти повного взаєморозуміння між хворим і фтизіатром та кращих результатів лікування.