РЕЗУЛЬТАТИ ДОБОВОГО МОНІТОРУВАННЯ АРТЕРІАЛЬНОГО ТИСКУ У ХВОРИХ НА ГІПЕРТОНІЧНУ ХВОРОБУ В ПОЄДНАННІ З ОЖИРІННЯМ - Терешкін, К. І. (Вісник наукових досліджень, 2013)
Проведено дослідження особливостей стану добового моніторування артеріального тиску (АТ) у хворих на гіпертонічну хворобу (ГХ) з ожирінням (ОЖ), порівняно з пацієнтами із ГХ без надмірної маси, яке показало, що у хворих на ГХ з ожирінням спостерігається поєднання несприятливих щодо прогнозу перебігу захворювання характеристик добового профілю АТ, що дозволяє віднести таких хворих до групи підвищеного ризику виникнення серцево-судинних ускладнень.