ВПЛИВ РІЗНОМАНІТНИХ ФАКТОРІВ НА СТАНОВЛЕННЯ РЕПРОДУКТИВНИХ ФУНКЦІЙ У ДІВЧАТОК- ПІДЛІТКІВ - Франчук, О. А.; Франчук, М. О.; Франчук, В. В.; Кумпаненко, Я. О. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Проведено дослідження становлення менструальної функції у 60 дівчаток-підлітків 13–17 років із врахуванням анамнестичних, клінічних даних і больового опитування за методом Мак–Гілла. Встановлено безліч негативних чинників, які впливають на становлення менструальної функції, що супроводжується больовим сприйняттям і значною мірою залежить від особливостей її особистості та стану психіки. Проведення анкетування за методом больового опитувальника Мак–Гілла дозволяє поліпшити діагностичний процес і проводити відповідну корегувальну терапію.