ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ФЕТОПЛАЦЕНТАРНОЇ НЕДОСТАТНОСТІ У ЖІНОК ІЗ ВАРИКОЗНОЮ ХВОРОБОЮ - Корнієць, Н. Г.; Кравцова, Ю. А. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Плацентарна недостатність є важливою проблемою сучасної перинатології. Перинатальна захворюваність та смертність у жінок групи високого ризику сягає 60 %. Метою при проведенні проспективного дослідження було вивчення основних ланок формування фетоплацентарної недостатності у жінок із варикозною хворобою на підставі аналізу судинно-тромбоцитарної та коагуляційної ланок системи гемостазу, рівня естріолу в сироватці крові, ультразвукового дослідження плодо-плацентарного кровотоку та зіставлення з ускладненнями пологів та станом новонароджених