ОСОБЛИВОСТІ БОЛЬОВИХ СИНДРОМІВ У ЖІНОК ІЗ НЕПЛІДНІСТЮ ЕНДОКРИННОГО ТА ТРУБНО- ПЕРИТОНЕАЛЬНОГО ГЕНЕЗУ - Романенко, І. Ю.; Романенко, І. В. (Вісник наукових досліджень, 2016)
Обстежено 79 пацієнток із неплідністю ендокринного та трубно-перитонеального генезу. Показано часте поєднання безпліддя і больових синдромів різного генезу, характеру і локалізації, що вимагає проведення своєчасного адекватного лікування. Виявлено прямий кореляційний зв’язок між середніми показниками інтенсивності цефалгій і кардіалгій в обох групах, у пацієнток з неплідністю трубно-перитонеального генезу виявлено прямий кореляційний зв’язок між середніми показниками інтенсивності абдоміналгій і кардіалгій.