ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ СПЕКТРАЛЬНОГО АНАЛІЗУ ГОЛОСУ В ПАЦІЄНТІВ СХІДНОСЛО’ЯНСЬКОЇ МОВНОЇ ГРУПИ З ПАТОЛОГІЄЮ щИТОПОДІБНОЇ ЗАЛОЗИ - Войтенко, В. В.; Черенько, С. М.; Паламарчук, В. О. (Вісник наукових досліджень, 2016)
ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ СПЕКТРАЛЬНОГО АНАЛІЗУ ГОЛОСУ В ПАЦІЄНТІВ СХІДНОСЛО’ЯНСЬКОЇ МОВНОЇ ГРУПИ З ПАТОЛОГІЄЮ щИТОПОДІБНОЇ ЗАЛОЗИ У статті проведено вивчення спектрального аналізу голосу пацієнтів із патологією щитоподібної залози в нормі. розглянуто основні показники голосу пацієнтів різного віку та статі. Отримані результати можна використовувати для виявлення змін голосоутворювальної функції гортані на до- та післяопераційному етапах лікування в тиреоїдній хірургії.