ОСОБЛИВОСТІ СЕНСОМОТОРНИХ РЕАКЦІЙ У ШКОЛЯРІВ ЗІ СЛУХОВОЮ ДЕПРИВАЦІЄЮ - Кліщ, М. І.; Вадзюк, С. Н. (Вісник наукових досліджень, 2016)
ОСОБЛИВОСТІ СЕНСОМОТОРНИХ РЕАКЦІЙ У ШКОЛЯРІВ ЗІ СЛУХОВОЮ ДЕПРИВАЦІЄЮ У статті наведено результа- ти дослідження простої і складної зорово-моторних реакцій у школярів різних вікових періодів із нейросенсорною депривацією. Показано, що латентний період простої зорово-моторної реакції в школярів середнього і старшого віку з порушеннями слуху достовірно не відрізнявся від контрольної групи. Час складної зорово-моторної реакції у осіб шкільного віку з нейросенсорною депривацією був достовірно вищим, ніж у здорових школярів. Зроблено висновок, що у період від 7 до 17 років триває подальше формування нейродинамічних функцій, що проявляється у поліпшенні параметрів простих і складних сенсомоторних реакцій. більш високі значення латентних періодів складних зорово-моторних реакцій у осіб із сенсоневральною приглухуватістю вказують на те, що у школярів з вадами слуху частіше спостерігається низька мобілізація швидкості перебігу аналітико-синтетичної діяльності.