ДИНАМІКА МУЛЬТИРЕЗИСТЕНТНОСТІ ТА ЛЕТАЛЬНОСТІ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ - П’ятночка, І. Т.; Корнага, С. І.; Тхорик, Н. В. (Вісник наукових досліджень, 2016)
ДИНАМІКА МУЛЬТИРЕЗИСТЕНТНОСТІ ТА ЛЕТАЛЬНОСТІ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ Із загальної кількості хворих (6583), які перебували на стаціонарному лікуванні, мультирезистентність спостерігали у 8,5 % осіб, зокрема з 2005 до 2014 року зросла з 4,2 до 17,4 % пацієнтів. летальність серед хворих на мультирезистентний туберкульоз констатовано у 17,3 %. Проаналізовано вади в роботі, зокрема фтизіатричної служби, запобігання яких сприятимуть поліпшенню епідемічної ситуації з туберкульозу в області.