ГІСТОЛОГІЧНІ ТА ІМУНОГІСТОХІМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ДИФЕРЕНЦІЮВАННЯ ГЕМОПОЕТИЧНИХ СТОВБУРОВИХ КЛІТИН ФЕТАЛЬНОЇ ПЕЧІНКИ ЗА РІЗНИХ УМОВ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ КЛІТИННОЇ ТРАНСПЛАНТАЦІЇ - Салютін, Р. В.; Паляниця, С. С. (Вісник наукових досліджень, 2013)
Фетальна печінка є унікальним та недостатньо дослідженим джерелом гемопоетичних стовбурових клітин. Відомо, що стовбурові клітини фетальної печінки здатні до диференціювання в адипогенному, хондрогенному та остеогенному напрямку, однак ці наукові дослідження проводили in vitro та з додаванням до культиваційних середовищ певних чинників, що сприяли процесу диференціації у необхідному напрямку. Дослідження особливостей диференціації ГСКФП in vivo дозволяє спрогнозувати можливі напрямки клітинної диференціації та обґрунтувати практичне застосування методу клітинної трансплантації.