ОПТИМІЗАЦІЯ ЛІКУВАННЯ ПЕРИТОНІТУ - Чурпій, К. Л. (Вісник наукових досліджень, 2013)
В статтi наведено результати комплексного лiкування розлитого гнiйного перитонiту у 87 хворих із застосуванням внутрішньовенного введення цефтріаксону з метронідазолом, реамберином i актовегіном, що дало можливiсть зменшити розвиток пiсляоперацiйгних ускладнень і більш швидку нормалізацію гемодинамічних показників.