ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ТРИВАЛОГО ГІПОЛІПІДЕМІЧНОГО І ГІПОТЕНЗИВНОГО ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ НА ПОДАГРУ З ОЖИРІННЯМ - Сміян, С. І.; Антюк, Ж. О. (Вісник наукових досліджень, 2013)
Проведено порівняльну оцінку ефективності тривалого (протягом 3 і 36 місяців) лікування хворих на ожиріння і подагру з використанням телмісартану з гіпотензивною і фенофібрату з гіполіпідемічною метою на підставі вивчення поширеності факторів серцево-судинного ризику і динаміки складових його показників, таких, як артеріальна гіпертензія, дисліпідемія, а також рівня сечової кислоти і СРП. Показана необхідність тривалого застосування запропонованої терапії, що виявило за цей час стабільний ефект за показниками, які вивчали, і відсутність коронарних подій та інсультів у даній когорті пацієнтів на відміну від хворих, які за різних обставин припинили лікування.