ОСТЕОТРОПНА ТЕРАПІЯ ПРИ ЛІКУВАННІ ГЕНЕРАЛІЗОВАНОГО ПАРОДОНТИТУ - Бандрівський, Ю. Л. (Вісник наукових досліджень, 2013)
У статті наведенно сучасні дані остеотропної терапії в осіб, хворих на генералізований пародонтит. Традиційне лікування генералізованого пародонтиту зводиться до ліквідації запалення у пародонті шляхом усунення місцевоподразнювальних факторів та використання у складі місцевої та загальної терапії антимікробних, протизапальних, десенсибілізувальних, імуномоделювальних, вітальних засобів; та рідше воно доповнюється засобами, що специфічно стимулюють обмінні процеси у навколозубних тканинах