ДИНАМІКА АМІНОКИСЛОТНОГО СКЛАДУ ПЛАЗМИ КРОВІ У ХВОРИХ НА ГОСТРИЙ ІНФАРКТ МІОКАРДА ЗІ СТІЙКОЮ ЕЛЕВАЦІЄЮ СЕГМЕНТА ST НА ТЛІ ЛІКУВАННЯ КВЕРЦЕТИНОМ - Яременко, О. Б.; Іорданова, Н. Х.; Кучмеровська, Т. М. (Вісник наукових досліджень, 2015)
Застосування метаболічних кардіопротекторів (МК) в лікуванні пацієнтів із гострим інфарктом міокарда (ГІМ) зі стійкою елевацією сегмента ST має на меті зниження летальності й поліпшення прогнозу хворих. амінокислотний склад плазми крові (АСП) відбиває стан ендогенних механізмів кардопротекції, регулює процеси фармакодинаміки і фармакокінетики препаратів та може бути корисним в оцінці ефективності МК при ГІМ зі стійкою елевацією сегмента ST.Метою роботи було вивчити можливості оцінки кардіопротекторного ефекту кверцетину за динамікою АСП у хворих на ГІМ зі стійкою елевацією ST.