СТАН ПНЕВМАТИЧНОЇ СИСТЕМИ СЕРЕДНЬОГО ВУХА У ХВОРИХ НА АЛЕРГІЧНІ РИНІТИ - Крук, М. М. (Вісник наукових досліджень, 2015)
Метою роботи було визначити стан пневматичної системи середнього вуха у хворих на інтермітуючий і персистуючий алергічний риніт для виявлення імовірних отологічні змін. У процесі виконання праці обстежено 138 осіб. З них хворі на інтермітуючий алергічний риніт (Іар) – 56 осіб та пацієнти із персистуючим алергічним ринітом (Пар) – 82 особи. Об’єм пневматизації ретротимпанального простору визначали за допомогою комп’ютерної томографії та програми Intage Realia.