СУЧАСНИЙ ПОГЛЯД НА КОМБІНОВАНЕ ЛІКУВАННЯ ДЕЯКИХ ГЕРПЕТИЧНИХ ІНФЕКЦІЙ - Завіднюк, Н. Г. (Вісник наукових досліджень, 2015)
Описано відомі на сьогодні герпесвіруси. Відмічено, що майже всі герпесвіруси включено в toRcH-комплекс. Проаналізовано сучасні протигерпетичні препарати, зокрема препарати групи ацикловіру, індукторів інтерфероноутворення, розглянуто механізм їхньої дії. Наведено способи застосування цих препаратів при оперізувальному герпесі, окремо – при постгерпетичній невралгії. Також піднімається питання необхідності етіотропного лікування інфекційного мононуклеозу, особливо тяжких форм із можливістю лімфопроліферації. розглянуто можливість альтернативних підходів із використанням специфічних імуноглобулінів.