ОСОБЛИВОСТІ СТРУКТУРИ АРТЕРІАЛЬНОГО РУСЛА ЛЕГЕНЕВОГО СЕРЦЯ З РІЗНИМИ ТИПАМИ КРОВОПОСТАЧАННЯ - Гнатюк М. C.; Слабий, О. Б. (Вісник наукових досліджень, 2015)
Морфологічними методами вивчено особливості структурної перебудови артерій шлуночків легеневого серця з різними типами кровопостачання свиней в’єтнамської породи. Встановлено, що переважно в артеріях середнього та дрібного калібрів шлуночків легеневого серця формуються адаптаційні утворення в основному за рахунок гладкої мускулатури з різною локалізацією, а також виражені альтеративні процеси в міоцитах, ендотеліоцитах, стромальних структурах, які домінують у правому шлуночку при право- та лівовінцевому типах кровопостачання.