ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОТИЗАПАЛЬНОЇ ТА ЗНЕБОЛЮВАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ ІБУПРОФЕНУ ТА ЙОГО КОМБІНАЦІЇ З ВІНБОРОНОМ НА МОДЕЛІ АД’ЮВАНТНОГО АРТРИТУ В ЩУРІВ - Гладких, Ф. В.; Степанюк, Н. Г. (Вісник наукових досліджень, 2015)
Експериментально встановлено, що комбінації ібупрофену з вінбороном характерна більша за величиною протизапальна та знеболювальна дія при ад’ювантному артриті у щурів, ніж при монотерапії вказаним антифлогістиком, за рахунок потенціюванню фармакологічних ефектів обох препаратів. Крім того, зазначена комбінація сприяє підвищенню безпечності ібупрофену.