ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ КОМПЛЕКСНОЇ КОРЕКЦІЇ УРАЖЕННЯ ПЕЧІНКИ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІЙ ПОЛІТРАВМІ - Корда, М. М.; Кулянда, О. О.; Габрусєв, В. Ю. (Вісник наукових досліджень, 2015)
Метою статті стало оцінити ефективність запропонованої комплексної корекції ураження печінки при експериментальній політравмі у щурів за допомогою прогностичного коефіцієнта К із врахуванням зміни основних маркерів ураження печінки, а саме: АлАТ, АсАТ та лужної фосфатази. Показано, що запропонована математична модель дає можливість оцінити ефективність методу медикаментозної корекції у певний період травматичної хвороби.